Kollázs

Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs

Híreink

ÚJRA NYITVA A KOLLÁZS

Csatlakozzon hozzánk az étteremben vagy a teraszon egy napsütötte reggelire, üzleti ebédre vagy egy hangulatos vacsorára; mindennap reggel 8 órától este 10 óráig.

Tovább

Four Seasons Hotel

Az 1906-ban épült szecessziós Gresham palotát a londoni Gresham Életbiztosító Társaság számára tervezte Quittner Zsigmond építész – az épület a cég székhelyeként, illetve előkelő rezidenciaként üzemelt.

A II. Világháború előtt itt volt a város egyik legnépszerűbb kávézója, a Gresham-Venezia kávéház, amelyről a Gresham-kör a nevét kapta, mely baráti körnek tagjai befolyásos magyar művészek voltak, akik 1920-tól rendszeresen itt találkoztak.

A Világörökség részévé választott épület 2004-ben teljes felújítását követően a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ként nyitotta meg ismét kapuit 179 szobával.

Arcaink

Menyhárt Attila

főcukrász
Tovább

Sébastien Dehaye

Éttermi részlegek vezetője
Tovább

Győrffy Árpád

séf
Tovább

Becker Gábor

vezető sommelier
Tovább

Kollázs DNA

Budapest legújabb étterme a Duna partján, a belváros kellős közepén, a Lánchíd, a budai királyi palota és a Bazilika történelmi kulisszái között egyesíti modern, izgalmasan mozgalmas, mégis közvetlen hangulatú kollázsban a világvárosi Pest és a patinásan polgári Buda atmoszféráját.

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar belső tere a százéves magyar szecesszió emblematikus vonásait idézi fel, a nemes anyagok és a letisztult formák felhasználásával olyan atmoszférát teremtve, amely nem más, mint a százéves pesti kávéházi kultúra csúcsminőségű, ízig-vérig XXI. századi remake-je.

A KOLLÁZS tökéletesen megragadja a város dinamikus hangulatát: egyszerre hagyományos és modern, időtlen és friss, elegáns és laza. A visszafogott, fesztelen eleganciájával hívogató étterem Budapest egyik legnépszerűbb gasztronómiai csomópontjának ígérkezik.

Tovább

Art

Közel száz évvel ezelőtt az étterem helyén akkor működő Gresham kávéház adott otthont a róla elnevezett művészcsoport, a Gresham Kör találkozóinak. A törzsvendégek között a magyar képzőművészet meghatározó alakjai, többek között híres festők és szobrászok fordultak meg rendszeresen, mint Bernáth Aurél, Pátzay Pál, Berény Róbert és Szőnyi István. Visszatérő vendég volt az a Beck Ö. Fülöp is, aki a Nyugat folyóirat legendás emblémáját alkotta meg. Az inspiráló kávéházi közeg, a kiváló ételek és italok, a pezsgő társasági élet folyamatos ihletet adott mindenkinek az alkotáshoz.

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar a LUMAS Budapesttel együttműködve különleges kiállítás-sorozatot szervez a Gresham Kör művészeti szellemiségének újjáélesztésére. Kiállításunk, vagyis a kortárs művészek éttermünkben kifüggesztett alkotásai rendszeresen, évente négy alkalommal cserélődnek, frissülnek.

A "I N • T H E • F A C E • O F • A R T" válogatás megtekinthető a KOLLÁZS - Brasserie & Bárban, melyet a LUMAS kurátorai válogattak az étterem számára.

 

Fényképezte: Kerenyi Dániel

Kapcsolat

Nyitva tartás

Reggeli: 08:00 – 12:00
Ebéd: 12:00 – 18:00
Vacsora: 18:00 – 22:00
Vasárnapi Bruch: a jelenlegi helyzetre való tekintettel éttermünk nem rendez Vasárnapi Brunchot de amint lehet, újra megrendezésre kerül

Gyermek kedvezmény: Térítésmentes 5 éven aluli gyermekek számára, 50 % kedvezmény a vasárnapi brunch-ra és más különleges eseményekre 5 és 12 éves kor között. Gyermek menü elérhető ebéd és vacsora időben.
Dohányzásra kijelölt hely: csak a Széchenyi teraszon
Háziállatok: csak a bár teraszán

Asztalfoglalás: +36 1 268 5408 // reservations@kollazs.hu
Honlap: www.kollazs.hu
Facebook: facebook.com/kollazs
Instagram: @kollazsbudapest
TripAdvisor: Kollázs – Brasserie & Bar

About us

Név*:

E-mail cím*:

Telefonszám:

Üzenet:

* Köztelező kitölteni

Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs
Kollázs
Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs