Kollázs

Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs

Híreink

Kollázs Bár

Jó hírünk van a koktélok szerelmeseinek! Kollázs bárunk új koktélmenüvel jelentkezik, éppen időben az új szezonra. Kóstolja meg a tavasz ihlette kreációkat, melyeket head bartenderünk, Kováts Dániel és tehetséges csapata készített.

Tovább

Four Seasons Hotel

Az 1906-ban épült szecessziós Gresham palotát a londoni Gresham Életbiztosító Társaság számára tervezte Quittner Zsigmond építész – az épület a cég székhelyeként, illetve előkelő rezidenciaként üzemelt.

A II. Világháború előtt itt volt a város egyik legnépszerűbb kávézója, a Gresham-Venezia kávéház, amelyről a Gresham-kör a nevét kapta, mely baráti körnek tagjai befolyásos magyar művészek voltak, akik 1920-tól rendszeresen itt találkoztak.

A Világörökség részévé választott épület 2004-ben teljes felújítását követően a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ként nyitotta meg ismét kapuit 179 szobával.

Arcaink

Menyhárt Attila

főcukrász
Tovább

Győrffy Árpád

séf
Tovább

Becker Gábor

vezető sommelier
Tovább

Kollázs DNA

Budapest legújabb étterme a Duna partján, a belváros kellős közepén, a Lánchíd, a budai királyi palota és a Bazilika történelmi kulisszái között egyesíti modern, izgalmasan mozgalmas, mégis közvetlen hangulatú kollázsban a világvárosi Pest és a patinásan polgári Buda atmoszféráját.

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar belső tere a százéves magyar szecesszió emblematikus vonásait idézi fel, a nemes anyagok és a letisztult formák felhasználásával olyan atmoszférát teremtve, amely nem más, mint a százéves pesti kávéházi kultúra csúcsminőségű, ízig-vérig XXI. századi remake-je.

A KOLLÁZS tökéletesen megragadja a város dinamikus hangulatát: egyszerre hagyományos és modern, időtlen és friss, elegáns és laza. A visszafogott, fesztelen eleganciájával hívogató étterem Budapest egyik legnépszerűbb gasztronómiai csomópontjának ígérkezik.

Tovább

Art

Közel száz évvel ezelőtt az étterem helyén akkor működő Gresham kávéház adott otthont a róla elnevezett művészcsoport, a Gresham Kör találkozóinak. A törzsvendégek között a magyar képzőművészet meghatározó alakjai, többek között híres festők és szobrászok fordultak meg rendszeresen, mint Bernáth Aurél, Pátzay Pál, Berény Róbert és Szőnyi István. Visszatérő vendég volt az a Beck Ö. Fülöp is, aki a Nyugat folyóirat legendás emblémáját alkotta meg. Az inspiráló kávéházi közeg, a kiváló ételek és italok, a pezsgő társasági élet folyamatos ihletet adott mindenkinek az alkotáshoz.

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar a LUMAS Budapesttel együttműködve különleges kiállítás-sorozatot szervez a Gresham Kör művészeti szellemiségének újjáélesztésére. Kiállításunk, vagyis a kortárs művészek éttermünkben kifüggesztett alkotásai rendszeresen, évente négy alkalommal cserélődnek, frissülnek.

A "I N • T H E • F A C E • O F • A R T" válogatás megtekinthető a KOLLÁZS - Brasserie & Bárban, melyet a LUMAS kurátorai válogattak az étterem számára.

 

Fényképezte: Kerenyi Dániel

Kapcsolat

Nyitva tartás

Vasárnaptól Csütörtökig
Reggeli: 06:30 – 12:00
Ebéd: 12:00 – 18:00
Vacsora: 18:00 – 22:00
A bár éjfélig tart nyitva

Péntek és Szombat:
Reggeli: 06:30 – 12:00
Ebéd: 12:00 – 18:00
Vacsora: 18:00 – 22:00
A bár éjjel 1 óráig tart nyitva

Gyermek kedvezmény: Térítésmentes 5 éven aluli gyermekek számára, 50 % kedvezmény a vasárnapi brunch-ra és más különleges eseményekre 5 és 12 éves kor között. Gyermek menü elérhető ebéd és vacsora időben.
Dohányzásra kijelölt hely: csak a Széchenyi teraszon
Háziállatok: csak a bár teraszán

Asztalfoglalás: +36 1 268 5408 // reservations@kollazs.hu
Honlap: www.kollazs.hu
Facebook: facebook.com/kollazs
Instagram: @kollazsbudapest
TripAdvisor: Kollázs – Brasserie & Bar

About us

Név*:

E-mail cím*:

Telefonszám:

Üzenet:

* Köztelező kitölteni

Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs
Kollázs
Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs
Kollázs Kollázs Kollázs