Vendégeink és munkatársaink egészsége és biztonsága kiemelten fontos számunkra. A magyar kormány legfrissebb rendelete alapján, nobember 11-től, a KOLLÁZS – Brasserie & Bar éttermünk belső terei átmenetileg csak a hotelben megszálló vendégek és az elviteles rendelésfelvétel előtt lesznek nyitva.
Az 1906-ban épült szecessziós Gresham palotát a londoni Gresham Életbiztosító Társaság számára tervezte Quittner Zsigmond építész – az épület a cég székhelyeként, illetve előkelő rezidenciaként üzemelt.
A II. Világháború előtt itt volt a város egyik legnépszerűbb kávézója, a Gresham-Venezia kávéház, amelyről a Gresham-kör a nevét kapta, mely baráti körnek tagjai befolyásos magyar művészek voltak, akik 1920-tól rendszeresen itt találkoztak.
A Világörökség részévé választott épület 2004-ben teljes felújítását követően a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ként nyitotta meg ismét kapuit 179 szobával.
A cukrászat Attila vérében folyik. Nagyapja cukrászként dolgozott, de a legnagyobb hatást déd-nagyapja gyakorolta rá, aki gyszerre volt szakács, pék és cukrász, mielőtt József főherceg szakácsa lett.
Attila 14 éves korában kezdte pályafutását a Szentendrei Surányi Cukrászatnál. Néhány évvel később, egy cukrászművészeti iskola befejezése után, úgy döntött nekivág a nagyvilágnak, hogy valóra váltsa álmait és pâtissier legyen belőle.
Édes kalanddal vitorlázott a Seabourn és a Regent Seven Seas Cruise Lines-nél, ahol számos technikát és a prémium minőség fontosságát tanulta.
Az első jelentős tapasztalatait és sikereit a Seabourn, majd a Regent Radisson Seven Seas Cruise-hajókon szerezte, ahol megtanult számos egyedi technikát és a minőség jelentőségét.
Ez a tapasztalat lehetővé tette számára, hogy a világ minden tájáról dolgozzon a cukrászdákkal.
Attila az elmúlt 11 évben Európa-szerte dolgozott, és fejlesztette saját aláírását. Különféle ízeket és anyagi kombinációkat fedezett fel, amelyek nem csak a fogyasztóit, hanem a kulináris alkotóikat is felkeltették. Londonban újjáélesztette a The Lanesborough Afternoon Tea kínálatát, a Michelin Starred Restaurant-ban dolgozott, és a Le Cordon Blue kulináris intézet diákjait tanította az “édes főzés” készségeknek. Később Svájcba hívták, hogy megnyissa az ötcsillagos szállodát, mielőtt egy kávézót egy cukrászművészbe akasztott, és beépítette saját koncepcióját a projektbe. Ettől kezdve született Meinhart Patisserie.
Attila inkább a haute pattisserie-t célozza, nem pedig a közös desszertek és ízek elszámolására. Nagyra értékeli a szezonális összetevőket, a részletek részletét, és a minőségre és az egyediségre összpontosít. Hogyan írhatja le a stílusát? Modern és kifinomult.
Kedvenc édessége a sötét csokoládé és a jelenlegi ízkombináció sütőtök muscovado és bor, vagy a méz a gyömbér, joghurt és birs.
Végy egy adag adrenalint!
Célja, hogy a KOLLÁZS séfjeként újraértelmezze a modern bisztrókonyhát egy luxus brasserie stílusában. Úgy véli, ez a kihívás egyértelműen a textúrákról és a variációkról szól, és hogy miként lehet a bisztrófogásokat egyre érdekesebbé tenni a klasszikus stílus és trendek követésén túllépve. Így születnek egy kis csavarral új, kifinomultabb ételek a hagyományos brasserie fogásokból.
Eredetileg pilótának készült, de beleszeretett a professzionális konyhán zajló munkába és az ottani hangulatba, amikor az ország egyik legjobb éttermében ízelítőt kapott a gasztro világból. Györffy Árpád még tanulóként került az Alabárdosba, ahonnan kilenc év után végül sous-séfként távozott. Ezt követően három éven át az Arany Kaviárban dolgozott executive séfként. Mielőtt a KOLLÁZS csapatához csatlakozott volna, különböző Michelin-csillagos éttermek konyháját is megjárta, például Manrique Laurent éttermét Észak-Franciaországban, vagy a Hibiscus-t Londonban.
Séfünk a munka mellett versenyeken is sikerrel szerepel. Eddigi legnagyobb eredménye a magyar Bocuse d’Oron 2013-ban elért harmadik, valamit a Czifray versenykurzuson 2011-ben elért második helyezés.
Bízza rá magát Becker Gáborra, a KOLLÁZS – Brasserie & Bar vezetõ sommelier-jére, ha borválasztásról van szó.
Gábor már gyermekkorában betekintést nyert a borok világába – egészen fiatalon segédkezett családjának a mór borvidéki szüreteknél. A sokéves magyar Michelin-csillagos és fine dining éttermekben szerzett tapasztalata révén a gasztronómia igazi szenvedélyévé vált. Széleskörû magyar borismeretének köszönhetően Gábor a KOLLÁZS – Brasserie & Bárban olyan egyedi kínálatot állított össze, amely tartalmazza mind a nagy, külföldi borászatok ismert tételeit , mind pedig magyar borkülönlegességeket.
Gábor nagy rajongója a száraz tokaji, somlói és burgundi boroknak, és a bakelitlemezeknek.
Budapest legújabb étterme a Duna partján, a belváros kellős közepén, a Lánchíd, a budai királyi palota és a Bazilika történelmi kulisszái között egyesíti modern, izgalmasan mozgalmas, mégis közvetlen hangulatú kollázsban a világvárosi Pest és a patinásan polgári Buda atmoszféráját.
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar belső tere a százéves magyar szecesszió emblematikus vonásait idézi fel, a nemes anyagok és a letisztult formák felhasználásával olyan atmoszférát teremtve, amely nem más, mint a százéves pesti kávéházi kultúra csúcsminőségű, ízig-vérig XXI. századi remake-je.
A KOLLÁZS tökéletesen megragadja a város dinamikus hangulatát: egyszerre hagyományos és modern, időtlen és friss, elegáns és laza. A visszafogott, fesztelen eleganciájával hívogató étterem Budapest egyik legnépszerűbb gasztronómiai csomópontjának ígérkezik.
TovábbKözel száz évvel ezelőtt az étterem helyén akkor működő Gresham kávéház adott otthont a róla elnevezett művészcsoport, a Gresham Kör találkozóinak. A törzsvendégek között a magyar képzőművészet meghatározó alakjai, többek között híres festők és szobrászok fordultak meg rendszeresen, mint Bernáth Aurél, Pátzay Pál, Berény Róbert és Szőnyi István. Visszatérő vendég volt az a Beck Ö. Fülöp is, aki a Nyugat folyóirat legendás emblémáját alkotta meg. Az inspiráló kávéházi közeg, a kiváló ételek és italok, a pezsgő társasági élet folyamatos ihletet adott mindenkinek az alkotáshoz.
A KOLLÁZS - Brasserie & Bar a LUMAS Budapesttel együttműködve különleges kiállítás-sorozatot szervez a Gresham Kör művészeti szellemiségének újjáélesztésére. Kiállításunk, vagyis a kortárs művészek éttermünkben kifüggesztett alkotásai rendszeresen, évente négy alkalommal cserélődnek, frissülnek.
A "I N • T H E • F A C E • O F • A R T" válogatás megtekinthető a KOLLÁZS - Brasserie & Bárban, melyet a LUMAS kurátorai válogattak az étterem számára.
Fényképezte: Kerenyi Dániel
Reggeli: 07:00 – 12:00
Ebéd: 12:00 – 18:00
Vacsora: 18:00 – 22:00
Vasárnapi Bruch: 12:00 – 15:00
Gyermek kedvezmény: Térítésmentes 5 éven aluli gyermekek számára, 50 % kedvezmény a vasárnapi brunch-ra és más különleges eseményekre 5 és 12 éves kor között. Gyermek menü elérhető ebéd és vacsora időben.
Dohányzásra kijelölt hely: csak a Széchenyi teraszon
Háziállatok: csak a bár teraszán
Asztalfoglalás: +36 1 268 5408 // reservations@kollazs.hu
Honlap: www.kollazs.hu
Facebook: facebook.com/kollazs
Instagram: @kollazsbudapest
TripAdvisor: Kollázs – Brasserie & Bar