Sajtó

Glamour Hungary interjú Szik Mátyással

“A bor egy borzasztóan élő dolog és hihetetlenül magával ragadóan szociális élményhez köthető.” – Szik Mátyás Sommelier

Köszönjük Glamour Hungary: http://www.glamour.hu/monitor/a-bor-a-filozofiaja-26111 

#Kollázs

12139659_1628900274043183_2060249003_n
12107509_548751811939664_1123768361_n
11326091_1493626994270783_872066678_n
11371018_879220292161829_915066190_n
11906096_1690885784457852_2099613169_n
11313534_1113863992003215_1965500914_n
11931028_1655651304682818_1339107628_n
1889117_1501950243460555_671644891_n
11910109_963358737065485_586233707_n
11352175_1662005954038397_1714342687_n
11899668_943899885682848_1973011870_n
10535098_422452197961081_1583657396_n
10860126_447669398753901_378820266_n
11820608_1482458112079513_799266191_n
DINING GUIDE INTERJÚ SZÍK MÁTYÁSSAL

Szik Mátyás Sommelier, a KOLLÁZS Sommelier-je képviseli Magyarországot a Világ Legjobb Fiatal Sommelier bajnokságon, amelyet Budapesten rendeznek meg szeptember utolsó hétvégéjén – interjú Mátyással a Dining Guide-on: http://www.diningguide.hu/egyre-tobb-olyan-vendeg-van-aki-bizik-sommelier-ben/

 

Szik Mátyás, a KOLLÁZS - Brasserie & Bar sommelierje képviseli Magyarországot a 2017-es Ifjúsági Sommelier Világbajnokságon

A versenyről

A Chaîne des Rôtisseurs által szervezett Ifjúsági Sommelier Világbajnokság idén Budapesten kerül megrendezésre 2017. szeptember 28-30. között. Szik Mátyás, a KOLLÁZS – Brasserie & Bar és a Four Seasons Hotel Gresham Palace Sommelier-je fogja képviselni Magyarországot a versenyen.

“Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy én képviselhetem Magyarországot egy ilyen rangos versenyen. Hiszem, hogy részvételünk nagy hatással lesz a magyar vendégszeretetre, nem beszélve arról, hogy a verseny Magyarországon zajlik “- mondja Szik Mátyás Sommelier.

A Chaîne des Rôtisseurs 2007-ben vezette be az éves Ifjúsági Sommelier Világbajnokságot, ezáltal lehetőséget adva a fiatal sommelier-knek, hogy bemutassák képességüket és “savoir faire”-jüket rendkívül intenzív és fárasztó tesztelési körülmények között.

A szervezet kerete biztosítja a szakmai részvételt és célja, hogy segítséget, bátorítást és támogatást nyújtson azoknak a fiatal szakembereknek, akikből lesznek a jövő legjobb sommelierjei. Az Ifjúsági Sommelier Világbajnokságon elősegíti a fiatalok bor- és szellemi szakértelmét, és ösztönzi ezeknek az ismeretét.

A 2017-es Ifjúsági Sommelier Világbajnokság nemzetközi döntőjét Budapesten rendezik szeptember 29-én és 30-án a Grand Chapitre program keretein belül, amely szeptember 28-án, csütörtökön kezdődik, és október 1-én, vasárnap zárul.

Az ünnepélyes eredményhirdetés a szombati nagy gála estének lesz a része. Az este magába foglalja a magyar Chaîne des Rôtisseurs Baráti Asztaltársaság beiktatási ünnepségét és egy gálavacsorát, ami a Jeunes Sommeliers verseny és a Grand Chapitre csúcspontja.

 

 

Szik Mátyásról

Szik Mátyás, a KOLLÁZS vezető sommelierje 2016-ban kapta meg az Örökös Magyar Sommelier Bajnok címet, miután háromszor is megnyerte a magyar bajnokságot 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban. Tíz éve ő az első és jelenleg a legfiatalabb is Magyarországon. Mátyás a legmagasabb nemzeti képzőközpontban, a Borkollégiumban szerzett képesítést.

Úgy véli, hogy sommelier-nek lenni összetett feladat, a tudás és a célok valódi kollázsa.

A szakmai háttér, a helyzetfelismerés és a jó kommunikáció elengedhetetlen képességek ahhoz, hogy egy vendégnek megfelelő bort lehessen ajánlani – és amikor a sommelier képes kiváltani ezeket, a bor önmagáért beszél.

Dining Guide - Kávéház brasserie-re hangolva: Kollázs

Schiffer Miklós és Herczeg Zoltán tesztelte a Kollázs nyári menüjét. Köszönjük!

http://www.diningguide.hu/kavehaz-brasserie-re-hangolva-kollazs/

We love Budapest: "Kollázs – az art deco"

Nagyon köszönjük a We Love Budapestnek, hogy a KOLLÁZS Bár bekerülhetett a legmenőbb budapesti koktélbárok közé: 16+1 budapesti koktélbár, amit érdemes meglátogatni.

DINING GUIDE DÍJ

A Dining Guide Gála eredménye alapján a KOLLÁZS Brasserie & Bar:
*TOP 15 Étterem, *TOP 10 Éttermi Szervíz, *TOP 5 Sunday Brunch.
Nagyon köszönjük az elismerést és gratulálunk a díjazottaknak!

Vissza